Loading...

Meike maakt een vliegende start bij de Belastingdienst dankzij haar ontmoeting op De Talententuin

De match van Meike Aalders (22) en de Belastingdienst begon op De Talententuin 2023
In september 2024 is Meike Aalders uit Ulft haar leer-werktraject bij de Belastingdienst gestart. Een traject dat tot stand is gekomen na een ontmoeting op De Talententuin Achterhoek. Meike was op zoek naar een nieuwe uitdaging en zag De Talententuin als de ideale kans om haar carrière een nieuwe richting te geven. Tijdens dit evenement ontmoette ze de juiste mensen die haar inspireerden en haar op weg hielpen naar een baan bij de Belastingdienst.

Wie is Meike Aalders?
Meike is 22 jaar oud en woont in Ulft. Ze heeft Travel & Leisure gestudeerd. Na haar vervolgopleiding bij Saxion en verschillende banen, waaronder in de horeca en retail, besloot Meike begin 2023 dat het tijd was voor iets anders. Haar ouders attendeerden haar op De Talententuin. “Mijn ouders zeiden: ‘Kijk hier eens naar, misschien is dit wel iets voor jou.’” Dit bleek een gouden tip.

Een match op De Talententuin
Tijdens De Talententuin in november 2023 liep Meike een paar uur rond en raakte ze in gesprek met medewerkers van de Belastingdienst. “Ik sprak met Mike en Cindy van de Belastingdienst. Ze vertelden enthousiast over hun werk en dat sprak me direct aan!”, vertelt Meike. Hoewel het leer-werktraject op dat moment vol zat, bleef Meike vastberaden. Toen er in september een nieuwe kans kwam, greep ze deze met beide handen aan.

Starten bij de Belastingdienst

In september 2024 begon Meike met haar leer-werktraject bij de Belastingdienst. Ze werkt vier dagen op kantoor en heeft een vaste thuiswerkdag op vrijdag. “We krijgen workshops en cursussen over verschillende onderwerpen, zoals MKB-inkomensheffingen. Het is een geweldige manier om zowel theorie als praktijkervaring op te doen,” aldus Meike.

Waarom De Talententuin bezoeken?

Meike moedigt jongeren aan om De Talententuin te bezoeken, zelfs als je het spannend vindt. “Het is een geweldige plek om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is in de regio. Ik ging samen met mijn vader, wat heel fijn was. Hij kon me ondersteunen tijdens gesprekken. Door persoonlijk contact met bedrijven krijg je een beter beeld van wat je leuk vindt en dat kan je echt helpen om de juiste match te vinden.”

Toekomstplannen
Meike is enthousiast over haar toekomst bij de Belastingdienst en ziet zichzelf groeien binnen het vakgebied inkomensheffing voor MKB’s. Ze is blij dat ze in de Achterhoek kan blijven wonen en werken. “Ik hou van het dorpsleven, het voelt hier echt als thuis.”

Benieuwd naar meer ervaringen van jongeren?

CHAT